Эксоцман
на главную поиск contacts

The Transformation of Agrifood System in Central and Eastern Europe and the New Independent States

Опубликовано на портале: 04-01-2004
Oxford: Oxford University Press, 1997, 416 с.
This book offers a coherent perspective on the transition to a market-based agri-food system in the Central and Eastern European Countries and the New Independent States of the former Soviet Union. It provides a formal analysis of the entire food chain from farm inputs to final consumers, including imports and exports, and covers all major components of the system, from food security, multinationals, and commercial law, to theoretical approaches to prices, transaction costs, and bilateral monopolies.

В книге представлен анализ перехода к основанной на рыночных условиях хозяйствования агропродовольственной системе в странах центральной и восточной Европы, СНГ. Авторами рассматривается вся продовольственная цепочка от фермера до потребителя, структура, задействованные экономические агенты, импорт и экспорт, проблемы продовольственной безопасности, роль транснациональных корпораций, процессы ценообразования, трансакционные издержки, институты.

Ключевые слова

См. также:
B.J. Hubbell
Journal of Agricultural and Applied Economics. 1997.  Vol. 29. No. 2. P. 225-242. 
[Статья]
Paul B. Siegel, Raymond M. Leuthold
Journal of Agricultural and Applied Economics. 1993.  Vol. 25. No. 2. P. 134-147. 
[Статья]
Mark G. Brown, Thomas Spreen, Ronald P. Muraro
Journal of Food Distribution Research. 1999.  Vol. 30. No. 3. P. 22-32. 
[Статья]